Catullus' grotte

Helt på enden av halvøyen finner man Catullus-grotten som er levningen etter en villa fra omtrent år 150 e.kr. Siden poeten Catullus døde i år 54 f.kr. er det lite som tyder på at Catullus hadde feriehus i selve denne bygningen, men familien hans hadde uansett en villa i området. Turistnæringen liker dog historien om Catullus og liker å knytte navnet til det som nå er romerske ruiner.

Cattulus-grotten

Uansett hvem som i sin tid bodde der er det et imponerende skue av restene som gir et inntrykk av kvaliteten på gamle romerske byggverk. Den enorme villaen på tre etasjer ble bygget i skrått terreng, og viser ingeniørkunnskaper på høyt nivå.

Ved villaen finner man et museum som kan besøkes mot en liten inngangspris. I Museet kan man se historiske gjenstander som mynter, smykker og rester av fresker og mosaikker funnet ved villaen i tillegg til å lese mer om historien til de romerske ruinene.

For å komme til grotten kan man ta en sykkeldrevet taxi eller nyte en hyggelig spasertur. En spasertur anbefales på det sterkeste. Det lønner seg å estimere godt over én time ved besøk til grotten for å ta inn alle inntrykkene og historien.


Hotell i Sirmione

Hotels.com har prisgaranti på hotellbestillilnger. Finn ditt hotell i Sirmione.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: